امروز : شنبه ۱۳۹۷/۰۳/۵ می باشد.

آشپزی

آمار سایت

  • کاربران حاضر: 0
  • بازدید امروز: 51
  • بازدید دیروز: 53
  • بازدید هفته: 2,389
  • کل بازدید ها: 98,953
  • کل نوشته‌ها: 593

تبلیغات متنی

خواص خرما

خواص خرما

 

خواص خرما (طبیعت و خواص درمانی)

مزاج خرما گرم و تر است. خرمای رطب رطوبتش از حرارتش بیشتر است؛ بنابراین کسانی که مزاج گرم دارند بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنند تا خرمای رسیده که قدری خشک شده باشد.

   خونساز:

یکی از مهمترین خواص خرما خاصیت خون سازی است. خرما غنی از آهن، فولات و اسید فولیک است که برای خونسازی بسیار مفید بوده و درمان مناسبی برای کم خونی ناشی از فقر آهن است. فولات موجود در خرما به عنوان یک ماده غذایی خون ساز معرفی شده است. خوردن خرما برای همه افراد به ویژه زنان باردار به دلیل سرشار بودن از فولیک اسید مفید است.

   انرژی‌زا:

خرما دارای کربوهیدرات فراوان است و از این رو از خاصیت انرژی زایی و بالا بردن قوای جسمانی بدن فرد برخوردار است. خوردن خرما برای ورزشکاران قبل از مسابقات بسیار مفید بوده، برای کودکان نیز میان وعده بسیار مغذی و مفید میباشد.

   تقویت دید:

میوه خرما به دلیل دارا بودن زئاکسانتین و ویتامین آ، برای سلامت چشمها مفید بوده و باعث تقویت دید می شود.

   کنترل فشار خون:

خرما داری سدیم پایین و میزان پتاسیم بالایی است و از همین جهت برای کنترل فشار خون بالا مفید است. خوردن خرما به بیمارن دارای فشار خون بالا توصیه میشود.

   تقویت نیروی جنسی:

استفاده از خرما باعث تقویت نیروی جنسی شده، مصرف آن به همراه شیر بز از مهمترین تقویت کننده های جنسی طبیعی محسوب میگردد.

   حفظ سلامت قلب و مغز:

از دیگر مهمترین خواص خرما کمک به سلامت قلب و پیشگیری از سکته مغزی است. خواص خرما باعث دفع چربی های جداره عروق می شود.

   مفید برای دستگاه گوارش:

مصرف روزانه و مداوم خرما رشد باکتری‌های مفید در روده را افزایش می‌دهد و در درمان یبوست، اختلالات روده‌ای و اسهال کاربرد دارد.

   پیشگیری از سرطان:

خرما حاوی کاروتنوئیدها یا مواد رنگی است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می شود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد.

بهبود ضعف و خستگی: این میوه بهشتی به دلیل وجود ویتامین B برای تعادل اعصاب، رفع خستگی و ضعف مفید بوده، همچنین منیزیم و فسفر موجود در آن سبب تقویت و سر زنده نگهداشتن سلول های عصبی می شود.

 

مضرات خرما (موراد احتیاطی و توصیه های پزشکی)

زیاده روی در مصرف خرما، موجب آسیب به کبد و طحال، افزایش فشارخون، جوش دهان و پوسیدگی دندان ها می شود.

خرما دارای قند زیاد است، از این رو مصرف آن میتواند باعث چاقی شود.

به دلیل قند بالای موجود در خرما، مصرف آن برای افرادی که لوزالمعده حساس دارند یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد، بایستی با احتیاط صورت گیرد.

گرم مزاجان باید در مصرف خرما احتیاط کنند چون ممکن است بر اثر مصرف خرما خصوصا در مناطق گرم یا فصول گرم سال، دچار حرارت و عوارض ناشی از صفرای زیاد نظیر سردرد، چشم درد، جوش‌‌های پوستی، تاول یا آفت دهان، سوزش گلو و گلو درد بشوند.

مطالب مرتبط

ارسال نظرات

پاسخی بگذارید

آخرین مطالب